Direct na de pauze van het concert op 19 maart is Tine Nouwen door loco burgermeester Marcel Scheringa bedankt voor al haar werkzaamheden bij Blokzijl Klassiek. “Voor goede klassieke muziek concerten hoef je niet naar de Randstad” zei Tine altijd, maar Scheringa duidde het wat preciezer: voor goede klassieke concerten kom je naar Blokzijl. Als dank voor alle bewezen diensten reikte hij aan Tine Nouwen een koninklijke onderscheiding uit en is ze bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Na de officiële oprichting van de Stichting Blokzijl Klassiek in 1997 begon Tine Nouwen met de programmering van haar eerste volledige concertseizoen in 1998.

Vanaf dat moment was Tine Nouwen onafgebroken de programmeur van de succesvolle concert series en verzorgde ze de toelichtingen in de jaarbrochure en de dag programma’s.

Impresariaten en musici roemen haar professionaliteit, enthousiasme en toegewijde inzet waarmee ze Blokzijl Klassiek op de kaart heeft gezet als een podium voor klassieke muziek in onze regio.

Met velen hebben we na afloop van een prachtig concert van Hannes Minnaar nog kunnen napraten. Daarna is in informele kring nog meer aandacht besteed aan haar afscheid van het bestuur. Tijdens die bijeenkomst werd een prachtig fotoboek overhandigd aan Tine, waarin tal van musici en andere professionele relaties verhaalden over hun band met Tine.