Nieuwsbrief augustus 2022

Nieuwsbrief augustus 2022

Nu de zomervakanties ten einde lopen willen we u graag de concerten van Blokzijl Klassiek weer onder uw aandacht brengen.
 
Openluchtconcert op zondag 11 september 14:30
Van 10 – 17 september viert Blokzijl het 350 jaar bestaan van de stad Blokzijl. Op zondag 11 september biedt Blokzijl Klassiek de oude stad Blokzijl een concert aan op het ponton in de Kolk. Dit openluchtconcert duurt ca 45 minuten en begint om 14:30 uur.
Het Colori Ensemble bestaat uit fluitiste Rianne Jongsma, hoboïste Wilma Jongsma en marimbaspeler Arjan Jongsma, drie musici uit één gezin. Ze studeerden aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag en wonnen individueel belangrijke prijzen op het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Ze gaven concerten in onder andere het Amsterdams Concertgebouw, de Nieuwe Kerk in Den Haag, De Lawei in Drachten en De Harmonie in Leeuwarden en traden op tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.
De drie waren te beluisteren in Radio 4 programma’s als Passaggio, De Klassieken, Podium, Spiegelzaal en Muziekwijzer. Inmiddels heeft Colori twee cd’s uitgegeven en de derde verschijnt in de herfst van 2022.
 
Uitgestelde concert van Rosanne Philippens  en Zoltán Fejérvári op zondag 18 september
Het geannuleerde concert van 23 januari 2022 met Rosanne Philippens en Zoltán Fejérvári wordt gehouden op zondag 18 september 2022 in de Grote Kerk. De abonnementen 2021/22 en kaarthouders geven toegang tot dit concert. Er zijn ook nog losse kaarten te koop via test.blokzijlklassiek.nl
 
Nieuw concertseizoen 2022/23
Het programma voor het seizoen 2022/23 staat op onze website. Dat wordt weer een geweldig programma met 6 concerten.
23 oktober 2022: Raoul Steffanie, bariton en Daan Boertien, piano
20 november 2022: Maxwell Quartet, Schots strijkkwartet
11 december 2022: Blokfluitensemble Brisk
15 januari 2023: Ensemble Schönbrunn
19 februari 2023: Nederlands Blazersensemble
19 maart 2023: Hannes Minnaar, piano
Verkoop van abonnementen en losse kaarten via test.blokzijlklassiek.nl
De nieuwe abonnementen en Vrienden passen worden uitgereikt bij de concerten op 18 september en op 23 oktober.
 
Speciale actie
Bij aankoop van een abonnement 2022/23 voor 18 september ontvangt u een gratis toegangskaart voor het concert van 18 september. Hebt u al recht op toegang omdat u abonnementhouder 2021/22 bent of in het verleden al een losse kaart had gekocht, dan kunt u een ander verrassen met een gratis concert.
 
Vrienden van Blokzijl Klassiek
U kunt zich aanmelden als Vriend van Blokzijl Klassiek op de website. Indien U in het seizoen 2021/22 al Vriend was, dan hoeft u niets te doen. Zonder uw tegenbericht verlengen we uw Vriendenpas naar het seizoen 2022/23. Wilt u dat niet dan verzoeken we u om de penningmeester (a.vddussen@blokzijlklassiek.nl) te informeren. Mocht U al een nieuwe Vriendenpas voor 2022/23 hebben besteld dan geldt deze bestelling
 
ANBI
We wijzen u graag op de mogelijkheid om periodieke schenkingen te verrichten aan de Stichting Blokzijl Klassiek. Meer informatie op onze site en bij de penningmeester. (a.vddussen@blokzijlklassiek.nl)
 
Twee grote musici bij Blokzijl Klassiek
 
Energiek, gevoelig en vlekkeloos zijn de woorden, die een krant gebruikte om het spel te beschrijven van violiste Rosanne Philippens, die samen met de Hongaarse pianist Zoltán Fejérvári op zondag 18 september zal optreden in de grote kerk van Blokzijl. Op het programma staan vioolsonaten van Francis Poulenc, Gabriel Fauré en Cesar Franck.
Rosanne Philippens studeerde zowel aan het Haags conservatorium als aan de Hochschule für Musik in Berlijn en sloot beide af met de hoogste onder-scheiding. Ze is prijswinnaar van diverse concoursen. In 2015 bracht ze een, door het tijdschrift “Luister” met een 10 bekroonde cd uit met werken van de Poolse componist Szymanowski. De beperkingen als gevolg van de corona-maatregelen heeft ze creatief benut door een CD-opname te maken met het door haarzelf opgerichte orkest “The Vondel Strings”
Zoltán Fejérvári heeft ook diverse concoursen gewonnen, is een veel-gevraagde pianist en musiceert op grote podia wereldwijd. Hij wordt geroemd om zijn buitengewone muzikaliteit en virtuositeit. Voor zijn opnames van werken van  Janáček en Schumann ontving hij internationaal de hoogste waardering. Momenteel is hij docent aan de Hochschule für Musik in Basel.
 
We wensen u bij de start van het seizoen weer veel muziek plezier!
 
We houden u op de hoogte via onze website en deze nieuwsbrief. Voor meer informatie en reserveringen: test.blokzijlklassiek.nl en/of j.broekhuizen@blokzijlklassiek.nl
 
Namens het bestuur van Blokzijl Klassiek,
Albert Jager, voorzitter